Wat is sourcing?

Vakgebied

Ervaring

Specialisme

Een vacature voor Sourcing Specialist. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien. Maar wat betekent sourcing precies? Op deze pagina geven we je een antwoord op deze vraag.

De Sourcing Specialist jaagt op het perfecte CV

Goede CV’s zijn essentieel voor het succes van een detacheringsbureau. Opdrachtgevers schakelen detacheerders in wanneer ze moeite hebben om een kandidaat te vinden voor een hele specifieke vacature met hele specifieke skills. Een Data Analist met basale juridische kennis die in staat is om de strijd van banken tegen witwassen te digitaliseren bijvoorbeeld. Iemand die kennis heeft van IT-systemen maar ook heel goed mee kan praten met iemand met een opleiding Rechten, die uiteindelijk moet beoordelen of een klant betrokken is bij financiële criminaliteit.

De Sourcing Specialist weet als geen ander hoe je moet zoeken in vacaturebanken, op Social Media en in ATS-systemen (CRM-systemen die speciaal voor recruitmentbedrijven zijn gebouwd). De meest succesvolle Sourcing Specialist is digitaal zeer vaardig en snapt hoe je filters op een slimme wijze toepast. Wanneer je wat verder bent in dit vak beheers je ook BOOLEAN-search als geen ander. Databewustzijn is hoe dan ook essentieel.

Werken er Sourcing Specialisten bij Carrierecafe?

Nee. Fulltime Sourcing Specialisten werken vooral bij hele grote uitzenders. Carrierecafe is een specialistisch detacheringsbureau en sourcing is bij ons daarom geen doorlopende fulltime bezigheid. Het maakt een onderdeel uit het dagelijkse werk van Recruiters. Met name onze Recruitment Trainees besteden hier veel tijd aan.

Moet je carrière nog beginnen en ben je daarom geïnteresseerd in wat sourcing betekent? Dan is het Traineeship Recruitment mogelijk wat voor jou. Bekijk de vacaturepagina voor meer informatie!

1-1 van 1 resultaten
Intern Traineeship wis alle filters
Traineeship Recruitment
Traineeship Fulltime Nieuwegein 1924 - 2099

Het Traineeship Recruitment biedt een buitenkans aan iedere HBO'er met een passie voor sales! Solliciteer nu en begin aan dit grote zelfontplooiingsavontuur! Lees verder

recruiter
Bodine Buijserd
Neem contact op