Compliance Officer Vacatures

Vakgebied

Niveau

De Compliance Officer wordt de hele dag uitgedaagd om zijn of haar grijze massa volledig te gebruiken. Functies binnen de Risk & Compliance zijn zonder uitzondering complex, boeiend en uitdagend. Maar voor de rol van Compliance Officer geldt dat in het kwadraat. De professional die deze rol aandurft weet wat hij of zij wil. En wij ook: jou! Onderaan de pagina vind je een overzicht van openstaande Compliance Officer-vacatures.

Bij welke banken kan ik via Carrierecafe aan het werk?

We bemiddelen onder andere voor ABN AMRO, Rabobank en ING. Maar we bemiddelen niet alleen voor de grootbanken. Carrierecafe heeft daarnaast bij meerdere banken en verzekeringsmaatschappijen een voorkeurspositie. Kortom: ze kloppen eerst bij ons aan als ze goede kandidaten zoeken.

Wat moet ik doen als ik geen geschikte functie vind?

Carrierecafe is doorlopend op zoek goede Compliance Officers. Maak een Job Alert aan en geef daar specifiek aan welke rol bij je past. Dan houden wij je op de hoogte van nieuwe vacatures! Open sollicitatie indienen? Graag! We hebben hiervoor een digitaal formulier met de mogelijkheid om je CV achter te laten. Makkelijk en snel!

Wat doet een Compliance Officer?

De invloed van Risk & Compliance is in het bankwezen de afgelopen twintig jaar enorm toegenomen. Zodoende zijn wij altijd op zoek naar professionals met een ruime ervaring in het analyseren van risico’s. De Compliance Officer heeft een behoorlijk pittige rol. Hij of zij controleert het werk van Quality Checkers en Analisten. Daarnaast signaleert hij of zij risicotrends. Collega’s toetsen op actuele kennis van wet- en regelgeving hoort ook bij de taken. De Compliance Officer heeft daarbij een helikopterview: hij schakelt veel met collega's van andere afdelingen om te zorgen voor een uniform beleid op het gebied van wet- en regelgeving. 

Welke competenties heb ik nodig om Compliance Officer te worden?

Er is een breed palet competenties nodig om Compliance Officer te worden. De hard skills die je hebt opgedaan binnen andere Risk & Compliance-rollen zijn uiteraard zeer belangrijk. Maar ook soft skills spelen mee: immers schakel je veel met je Compliance-collega's.