Traineeship Hypotheken

Je hebt je HBO studie afgerond. Je weet wat je wilt: carrière maken in de financiële wereld. Het is nu zaak om binnen te komen en een CV op te gaan bouwen. Een Traineeship is een uitstekend fundament voor de rest van je loopbaan.

Welke Traineeships biedt Carrierecafe Detachering aan?

Op dit moment zijn we hard op zoek naar ambitieuze jonge mensen voor de Traineeship Hypotheekacceptaties van ABN AMRO, Florius en Stater. Het werk is grotendeels hetzelfde. Het voornaamste verschil is dat je bij ABN AMRO alleen aanvragen voor die bank behandelt, terwijl je bij Florius en Stater aanvragen doet van verschillende hypotheekaanbieders.

 

Betaalde HBO Traineeships geschikt voor jou
We hebben momenteel meerdere geschikte Traineeships voor jou. Staat jouw ideale startersbaan er tussen? Solliciteren dan direct! Liever eerst videobellen met Madelon om zeker te weten of het wat voor jou is? Plan dan direct een afspraak van slechts 15 minuten in! 

Betaalde HBO Traineeships geschikt voor jou
We hebben momenteel meerdere geschikte Traineeships voor jou. Staat jouw ideale startersbaan er tussen? Solliciteren dan direct! Liever eerst videobellen met Madelon om zeker te weten of het wat voor jou is? Plan dan direct een afspraak van slechts 15 minuten in! 

 

Waarom kies je voor de financiële dienstverlening?

Financiële dienstverleners zijn goede opdrachtgevers. Het zijn grote organisaties die je een toekomst kunnen bieden met voldoende alternatieven telkens elke stap van je loopbaan. Je kan er alle kanten op. Overigens geldt dit nóg meer wanneer je via een detacheringsbureau werkt: dan maak je gebruik van de mogelijkheden van meerdere grote financiële dienstverleners.

Wanneer je ABN AMRO, Rabobank of Nationale Nederlanden op je CV hebt staan, word je bij een volgende sollicitatie een stuk serieuzer genomen. Carrierecafe heeft een netwerk binnen al deze bedrijven en meer. We helpen je graag met het verstevigen van je CV.


Financiële instellingen: vooruitstrevend en informeel

De sfeer bij financiële instellingen is over het algemeen informeel. Alleen grijzen mannen in pak? Nee hoor. Die tijd is al heel lang voorbij. De gemiddelde leeftijd daalt al jaren en ook de man/vrouwverhouding komt steeds dichter bij de 50/50%. Financiële instellingen hebben vaak een vooruitstrevende manier van werken en denken. Ook is het gewoongoed dat je mee kan denken: er wordt naar je geluisterd wanneer je streeft naar doorlopende verbeteringen van processen en werkwijzen.

Bedrijfsculturen verschillen. Dit geldt ook voor de financiële wereld. Dat is een tweede reden om voor Carrierecafe Detachering te kiezen: we kennen de subtiele verschillen tussen die culturen. Juist die subtiele verschillen zorgen ervoor dat je wel of niet gelukkig bent op je werk.


Waarom kies je voor Carrierecafe Detachering?

Carrierecafe Detachering staat bekend om de voorbereiding op sollicitatiegesprekken. We bereiden je voor op je eerste gesprek. We kunnen je exact vertellen wie je gesprekspartner is tijdens het eerste gesprek, welke cultuur er heerst bij de organisatie én op de afdeling. Wij geven je een reëel beeld van hoe het is om te werken in een bepaalde functie bij een bepaalde opdrachtgever.

Ben je eenmaal binnen bij een opdrachtgever? Mooi! Maar aan de start van je carrière is regelmatig wisselen van functie en/of opdrachtgever heel goed voor je CV. Carrierecafe Detachering helpt je bij de tweede en derde stap in je loopbaan. Hierdoor groei je sneller. Qua kennisniveau én salaris.

Hoe weet ik of een Traineeship Hypotheekacceptant iets voor mij is?

Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn? Een klein beetje service bieden? Maar ook om wat administratie te doen? Dat is goed begin. Daarbij is de hypotheek op zich een heel leuk product. Je maakt dromen waar. Het is geen droge kost. Daardoor krijg je veel voldoening van je werk.

Tekst gaat verder onder de foto


Zit er een toekomst in hypotheken?

Ervaringsdeskundigen die voor Carrierecafe aan de slag gaan in een Traineeship Hypotheekacceptant werken meestal een jaar of drie jaar in een hypotheekfunctie. Het is een mooie start voor je carrière, maar daarna kun je heel veel verschillende kanten op. Met een afgeronde opleiding Bedrijfskunde, Financial Services Management of Bedrijfskunde kun je in vrijwel iedere hoek van een financiële instelling terecht.

Een deel van de Hypotheekacceptanten vindt het werk dusdanig uitdagend dat ze ‘diep gaan’. De weg naar een Senior Hypotheekacceptatie kost een jaar of vijf als je in vaste dienst bent. Via een detacheringsbureau gaat dit proces sneller, omdat je vaker van taken en functie wisselt en daarom sneller groeit. Als Senior Hypotheekacceptant coach je jonge collega’s en krijg je coördinerende taken. Zakelijke Acceptatie is een specialisatie die door ervaren professionals ook wordt geambieerd.

Doorgroeien naar een meer strategische functie is ook een veelvoorkomende route. Je kunt dan denken aan project- en procesmanagement, Business Consultant en andere rollen die zich richten op hoe er gewerkt wordt en hoe dit beter kan.

Iedere loopbaan is uniek. Dus zolang je gemotiveerd bent, bestaan er heel veel mogelijk carrièrepaden!


Wat heb ik nodig om Hypotheken Trainee te worden?

Een HBO-diploma. Daarnaast heb je WFT-certificaten nodig om de financiële dienstverlening te mogen werken. WFT Basis heb je nodig voor de start, daarna WFT Hypothecair Krediet en WFT Vermogen. Hoe meer certificaten je nu al hebt, des te hoger je startsalaris. Iedere keer dat je een certificaat behaalt ga je omhoog in salaris.

Heb je nog geen certificaten? Geen probleem. Gewoon een afspraak inplannen voor een kort voorgesprek! Zien wij het zitten in jou? Dan gaan we het allemaal voor je regelen!

Het aantal WFT-certificaten dat je nu hebt bepalen je startsalaris. Heb je WFT-certificaten? Dan krijg je een hoger startsalaris. Zodra je een WFT-certificaat behaald ga je een stap omhoog.

HBO Afgestudeerd en geïnteresseerd om je loopbaan te starten? Plan dan direct een afspraak van 15 minuten in met onze Traineeship Specialist Madelon om de mogelijkheden te bespreken!