Quality Checker CDD vacatures

Vakgebied

Niveau

De Quality Checker CDD is verantwoordelijk voor de dossierkwaliteit op afdeling Customer Due Dilligence. Het werk van CDD Analisten is pittig op analytisch vlak. Op een CDD-afdeling zitten over het algemeen zowel junior, medior als senior medewerkers met een verschillend kennisniveau. Het niveau verschilt per dossier. Kortom: analisten kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. En de persoon die dat geeft is de Quality Checker.

Wat doet een Quality Checker CDD?

Een Quality Checker coacht analisten gedurende de werkdag tijdens de uitvoering van hun CDD-analyse. De dossierkennis van Quality Checkers is groot, waardoor ze vaak sneller dan analisten bepaalde verbanden kunnen zien die ervoor dat de analist weer op het juiste spoor terecht komt om een analyse af te ronden. Je kennisniveau van patronen die kunnen duiden op financiële criminaliteit is dusdanig groot dat je altijd het juiste advies kunt geven.

De Quality Checker heeft daarnaast een rol in het controleren van het werk van de analist. Een dossier wordt pas afgesloten na goedkeuring van de Quality Checker. Niet goedgekeurd? Dan geeft de QC de analist van dienst aan waarom zodat deze het dossier kan bijschaven.

Is een Quality Checker een manager?

Nee. Een Quality Checker neemt voornamelijk deel aan de dagelijkse CDD-operatie. Een helicopterview is wel degelijk handig: er wordt van een Quality Checker zeker verwacht dat hij meedenkt over de werkprocessen en de kennisaanpak van de afdeling CDD, maar het merendeel van zijn taken vindt in de dagelijkse operatie plaats. De rol wijkt hierin af van de Quality Expert bijvoorbeeld: die afstand neemt van de operatie om beter te kunnen zien wat er anders kan. De Team Lead is uiteindelijk verantwoordelijk

Hoe word ik Quality Checker?

Een carrièrepad is altijd persoonlijk. Toch is het CV van het merendeel van de Quality Checkers vergelijkbaar. Je begint als junior, waar je zelf nog vrij intensief begeleid wordt, groeit door naar medior, waarna je vrijwel zelfstandig je analyse doet en zodra je senior wordt krijg je vaak neventaken. Over het algemeen krijg je ook steeds meer te maken met complexe dossiers van bedrijven met internationale structuren. Zodra je een jaar of vijf ervaring hebt als analist maak je een goede kans om Quality Checker te worden.

Wat moet ik doen als ik geen geschikte functie vind?

We zijn doorlopend op zoek naar Quality Checkers. Vind je niet direct een geschikte functie? Maak dan een Job Alert aan en geef daar specifiek aan welke rol bij je past. Dan houden wij je op de hoogte van nieuwe vacatures! Open sollicitatie indienen? Graag! We hebben hiervoor een digitaal formulier met de mogelijkheid om je CV achter te laten. Makkelijk en snel!