Geschiedenis Carrierecafe

De naam Carrierecafe wordt op 14 augustus 2001 officieel gedeponeerd door Erwin (Algemeen Directeur) en Dorien Smit (Commercieel Directeur). Na een half jaar voorbereidend werk te hebben gedaan worden de deuren van de eerste locatie van Carrierecafe, op de Fruitstraat in Utrecht, geopend.

Tijdens de eerste jaren ligt de focus op werving & selectie. Kandidaten lopen binnen voor een kopje koffie en een broodje en laten hun CV achter op de bar. Carrierecafe gaat vervolgens op zoek naar een vaste baan voor deze kandidaten. Een feestje geven kan ook bij Carrierecafe. De combinatie café en carrière blijkt zo uniek dat er een hoop lokale media-aandacht voor is. En mede daarom wordt het een groot succes.

Carrierecafe verhuist naar Nieuwegein

Het succes wordt zo groot dat Carrierecafe uit zijn jasje groeit. Ook de bereikbaarheid op die centrale plek in Utrecht laat te wensen over. Vooral wanneer je met de auto komt. In 2004 wordt een serieuze stap genomen: Carrierecafe verhuist naar de bovenverdieping van een groot kantoorpand in Nieuwegein. Om het café-idee in stand te houden wordt de benedenverdieping omgebouwd tot Lounge, zodat de bezoekers zich ook op de nieuwe locatie op hun gemak voelen. En parkeerplek zat!

Carrierecafe begint met detachering

Vanaf 2005 bemiddelt Carrierecafe ook op basis van detachering. Met werving & selectie gaat Carrierecafe ook door. Die combinatie is in die tijd uniek. In de jaren erop wordt ook het aanbod aan vacatures flink uitgebreid. In die tijd ligt de focus op Bank & Verzekeringen, ICT, Sales, Office Support en Finance. Carrierecafe kent dus een lange geschiedenis met name in bemiddeling voor financiële dienstverlening. Heden ten dage is dat nog steeds onze expertise. In die tijd is onze slagzin: “Arbeidsbemiddeling op Maat!” In die tijd kijken we al uitvoerig naar de match tussen kandidaat en opdrachtgever. Ook dat is niet veranderd!

De recruiters die in de begintijd voor Carrierecafe werken zijn geselecteerd op hun inhoudelijke kennis van functies. Ze weten echt wat een vacature inhoudt. Kandidaten voelen zich daardoor serieus genomen. Ze spreken immers met iemand die hun vaak verstaat.

Donkere wolken boven de financiële wereld vanaf de laatste maanden in 2008. Wie herinnert ze zich niet? Ook Carrierecafe krijgt het in die tijd zwaar. Kort voor de crisis heeft Carrierecafe 30 FTE gedetacheerd. En dan komt de crisis naar Nederland. Maar Carrierecafe slaat zich met succes door de crisis.

Carrierecafe groeit

In 2012 neemt Carrierecafe de bovenverdieping van de buren over. Het pand wordt flink verbouwd om het een open uitstraling te geven. De crisis is inmiddels grotendeels achter de rug. Vanaf 2014 neemt de vraag naar talenten weer heel snel toe. Het groeipad is weer ingezet! In 2015 heeft Carrierecafe weer 50 FTE gedetacheerd en worden we preferred supplier van ABN AMRO, Stater en ING. Vanaf dat moment gaat het snel. In 2016 is het aantal externe FTE’s al 100.

In de periode 2018-2020 breidt ook het externe team heel snel uit. Carrierecafe professionaliseert door op alle vlakken. Inmiddels hebben we 17 interne medewerkers en 170 FTE aan externe medewerkers!

In onderstaande video vertellen Erwin en Dorien Smit in hun eigen woorden over de geschiedenis van Carrierecafe!