Detavast constructie

Je hebt een leuke vacature gevonden met een detavast constructie. Een term die je niet zo vaak tegenkomt bij het zoeken naar een nieuwe baan. Carrierecafe geeft je daarom een korte toelichting.

 

Wat is detavast?

Het antwoord op deze vraag is verankerd in het woord. Detavast houdt in: je wordt gedetacheerd voor een afgesproken periode en vervolgens kom je in dienst bij de opdrachtgever. De gebruikelijke lengte van deze periode is 1040 uur. Voor een fulltimer die tijdens deze periode een vakantie inplant en af en toe een vrije dag neemt komt dit neer op ongeveer zeven maanden. Wanneer deze periode voorbij is en de match van beide kanten goed blijkt kom je als werknemer direct in dienst bij de opdrachtgever. Detavast is in die zin vergelijkbaar met Werving & Selectie: alleen is er bij deze constructie tijd om elkaar in de praktijk te leren kennen.

 

Wat zijn de voordelen van detavast voor een werknemer?

Detavast combineert traditionele voordelen van detachering met een vast contract. Als professional heb je vaak behoefte aan een vast contract. Bijvoorbeeld omdat je een huis wil kopen. Maar detachering biedt ook een aantal voordelen: je kunt vaak meekijken in meerdere keukens en sneller wisselen van opdracht. Bij een detavast constructie heb je de mogelijkheid om te verkennen of een opdrachtgever bij je past met als beloning een direct contract. Wanneer je slaagt in deze missie heb je een baan. Maar ook wanneer de match niet perfect blijkt ben je al bekend bij Carrierecafe. Wij denken dan met je mee om voor jou een volgende uitdaging te vinden!

 

Wat zijn de nadelen van detavast voor een werknemer?

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Dit geldt uiteraard ook voor een detavast constructie. De druk op de professional kan hoog zijn bij een detavast constructie. Bij een detacheringsconstructie blijven de risico’s qua kosten bij de detacheerder, bij een detavast constructie verschuift deze na 1040 uur richting opdrachtgever. In de praktijk kan er hierdoor kritischer gekeken worden naar jouw prestaties. Maar wanneer je stevig in je schoenen staat en je eigen professionaliteit bewijst tijdens deze periode, is er niets aan de hand.

 

Hoeveel detavast functies biedt Carrierecafe aan?

Heel veel projecten waarvoor Carrierecafe professionals levert hebben een looptijd die overeenkomst met de looptijd voor een detavast constructie. Het verschilt wel per functie in hoeverre er wordt gekozen voor een detavast constructie.

 

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze vacatures voor het actuele aanbod!