Detachering

Direct naar onze vacatures in de financiële dienstverlening? Klik dan op de button hieronder!

Detachering. Wat betekent dit en waarom kies je er voor? Wat zijn de voor- en nadelen van detachering voor medewerkers? Op deze pagina geeft Carrierecafe Detachering een antwoord op veelgestelde vragen over detachering.

Wat is detachering?

Een detacheringsbureau neemt je in dienst en ‘leent’ je uit aan verschillende organisaties, meestal op projectbasis. Het detacheringsbureau betaalt je salaris, regelt alle secundaire arbeidsvoorwaarden en houdt een loonadministratie bij. Het werk voer je uit bij een derde partij. Bij Carrierecafe Detachering is dit vrijwel altijd een bank of verzekeraar.

Wat doet een detacheringsbureau voor mij?

Een detacheringsbureau denkt mee over je carrière en zorgt ervoor dat je snel een loopbaan op kunt bouwen. Carrierecafe staat bekend om zijn betrokkenheid en persoonlijke aandacht. De financiële wereld verandert snel en de functies ook, met name door toedoen van snelle automatisering. Als je voor een detacheringsbureau kiest, dan kun jij je volledig focussen op je werk. Wij zorgen ervoor dat er altijd een nieuw project voor je klaar staat.

Waarom kiezen voor een gespecialiseerd financieel detacheringsbureau?

Functie-inhoudelijke kennis is essentieel om kwalitatieve bemiddeling tussen professional en opdrachtgever te kunnen doen. Hetzelfde geldt voor kennis over bedrijfsculturen. Doordat Carrierecafe zich de afgelopen twintig jaar heeft gefocust op de financiële dienstverlening is het niveau van kennisdeling bij onze Recruiters onderling zeer hoog. Wij gaan voor de perfecte match: zowel op functie-inhoudelijk als cultureel niveau.

Wat zijn voor de voordelen van detachering?

Detachering is goed voor je carrière. Je groeit sneller omdat je vaker van omgeving en takenpakket wisselt. In de praktijk blijven vaste medewerkers vaker dezelfde taken uitvoeren, soms jarenlang. In een dynamische wereld als het bank- en verzekeringswezen kan dit je toekomst bedreigen. Wendbaar zijn is belangrijk, en een detacheringsconstructie kan je helpen om veranderingen voor te zijn in plaats van achter de feiten aan te lopen.

Krijg ik minder betaald als ik gedetacheerd word?

Nee. Wettelijk gezien moet een gedetacheerde hetzelfde betaald krijgen als een vaste medewerker. In de praktijk groeien gedetacheerden sneller in salaris omdat ze vaker van functie wisselen.

Wat is het verschil tussen een uitzend- en een detacheringsbureau?

Een gedetacheerde tekent een contract voor een bepaalde tijd. Wanneer een project vroegtijdig afloopt, krijgt de gedetacheerde gewoon doorbetaald. Een uitzendafspraak kan op ieder moment opgezegd worden. Detachering biedt dus meer zekerheid. Daarnaast richten detacheringsbureau’s zich doorgaans op hoger opgeleiden, waar uitzendbureaus veel praktisch opgeleide professionals bemiddelen.

Waarom kiezen voor Carrierecafe Detachering?

Video geeft natuurlijk meer sfeer dan een stuk tekst. Bekijk daarom onderstaande video voor een goede sfeerimpressie!