Werkt LinkedIn optimaal voor jou?

Contractbespreking – 22 oktober 2018 door Michael

LinkedIn is booming! De populariteit van dit zakelijke online platform neemt alleen maar toe. En dat is niet voor niets. Of jij nu werkloos bent en op zoek naar een nieuwe opdracht, of behoefte hebt aan een nieuwe uitdaging, LinkedIn heeft enorm veel potentie. Wij geven jou een aantal tips hoe jij LinkedIn beter kunt benutten, en jezelf, collega's of vrienden kunt inspireren in de zoektocht naar een nieuwe baan.

De cijfers
In totaal maken in Nederland 4,4 miljoen mensen gebruik van LinkedIn. Hiervan is 57% tevreden met hun huidige baan (bron: Monsterboard), de resterende 1.892.000 Nederlanders dus niet. Als jij dat afzet tegen het aantal vacatures op LinkedIn (in Nederland), namelijk een kleine 600.000, dan wordt duidelijk dat jij maar liefst 31% kans hebt om als topkandidaat in beeld te komen! Jij moet jezelf dus zien te onderscheiden. Maak dus vandaag nog gebruik van dit persoonlijke uithangbord én Carrierecafe helpt jou hierbij.

Wij hebben om af te trappen een aantal plug & play tips op een rijtje gezet:

Overtuigen met jouw LinkedIn profiel
Als jij vandaag nog tijd over hebt, is het een goed idee om meteen actieve stappen te maken in de digitale wereld van LinkedIn. De kans is groot dat jij jouw profiel, net zoals velen, even snel en dus maar gedeeltelijk hebt ingevuld. Er was tot nu toe géén aanleiding om er meer mee te doen, maar die is er vanaf vandaag wel! Neem dus de tijd om het zo volledig mogelijk in te vullen. Maak duidelijk wat jouw wensen en sterke punten zijn en waarom jij, dag in dag uit, een onmisbare schakel bent in deze wereld. Carrierecafe-tip: maak een persoonlijk video en zet deze online als nieuwste update. Het bereik van de video is vele maler groter dan een stuk tekst over jezelf. Stop niet met lezen, de top van de ijsberg is nog niet in zicht.

Start met connecten
Het is nu tijd om jouw netwerk te verbreden! Denk goed na met welke mensen jij in het verleden allemaal contact hebt gehad. De relevante contacten zijn bijvoorbeeld: collega’s of andere zakelijke relaties en stuur hen direct een connectieverzoek. Schets voor jezelf even de volgende situatie voor: jouw LinkedIn profiel is up-to-date en jouw activiteit is toegenomen. Maar wat nu? Wat kan ik bereiken met LinkedIn?

Benut jouw contacten
Jij kunt nog een stapje verder gaan in het benutten van jouw netwerk. Ben jij al overtuigd waar jij naartoe wil groeien? Kijk dan eens binnen jouw bestaande netwerk wie een link heeft met jouw doelen op de lange termijn, deel jouw persoonlijke video die jij komend weekend gaat ontwikkelen en introduceer deze, naast een nieuw bericht op jouw pagina, bij deze contacten!

Maak kennis met onze technische mogelijkheden
Laat jezelf triggeren door bedrijven van de toekomst, zoals Carrierecafe, een partij die persoonlijkheid combineert met een vooruitstrevend oogmerk. Hoe mooi is het als Bodine Buijserd of Femke Reichgeld, jou inspireren met een high-tech vacaturevideo? Het gebruik van technologie is simpel en effectief. Heb jij al werk maar ken jij wel iemand die naadloos aansluit en wordt aangenomen? Dan zal Carrierecafe jou hier uiteraard rijkelijk voor belonen! De nieuwe service van Carrierecafe, speciaal voor onze eigen gedetacheerden, is de persoonlijke video! Stel: jij wilt jezelf op méér vlakken ontwikkelen en bent toe aan een nieuwe opdracht, dan gaan wij, in samenwerking met jou een nieuwe uitdaging zoeken en nemen wij een persoonlijke video op. In vergelijking met een andere kandidaat heb jij dan 3 streepjes voor! Het is namelijk géén geheim, dat opdrachtgevers persoonlijkheden steeds meer waarderen boven diploma's en jouw eerste werkervaringen.