Medewerker Werkgeluk: het klinkt mij als muziek in de oren!

Werkgeluk – 16 Dec 2020 door Rens ten Hoor

Een tijdje geleden werd mij de vraag gesteld: wil jij onze nieuwe Medewerker Werkgeluk worden? Een functie met een dergelijke titel moet wel geknipt zijn voor mij, dacht ik meteen. Dus mijn ja klonk luid en duidelijk. Mijn naam is Rens ten Hoor. Voormalig Recruiter van Carrierecafe Detachering. Ik ga verder als Medewerker Werkgeluk. Een rol die mijn eigen werkgeluk op lange termijn garandeert.

Betekenisvol werk

Ik werk nu een jaar bij Carrierecafe Detachering. Eén van de redenen dat ik voor deze werkgever heb gekozen is de focus op persoonlijke aandacht. Ik leer graag mensen kennen. Daar krijg ik energie van. Zowel op mijn werk als daarbuiten. Goed luisteren. Goede vragen stellen. Achterhalen wat iemand drijft. Ik wil niet alleen weten wat iemand doet, maar ook waarom. Ik heb het afgelopen jaar van heel veel professionals het antwoord op de waarom-vraag achterhaald.

Als Recruiter sta je bij de voordeur: je begeleidt de professional naar een passende baan en het vervolgcontact wordt door een zogeheten Fieldmanager opgepakt. Kortom: je bouwt snel een relatie op en gaat weer door. In mijn nieuwe rol ben ik juist degene die contact onderhoudt met onze reeds werkzame professionals. Dit gaat me een voldaan gevoel geven, dat weet ik zeker. Betekenisvol werk is voor mij heel belangrijk en het idee dat ik ook anderen kan helpen om werkgelukkig te worden, geeft me heel veel energie.

Ja, ik ben ook in Azië geweest

Leer de persoon achter het CV kennen! Het is een zin die ik heel vaak te horen heb gekregen tijdens mijn inwerktraject als Recruiter bij Carrierecafe. Maar eigenlijk zit dit streven zo diep in mijn persoon dat ik niet anders kan. Ik reis graag. Nu is dat niet heel relevant bij het scannen van een CV, zou je zeggen. Maar wel om contact te leggen. Een ‘ouderwets praatje’ kan wonderen doen om drempels te verlagen, om mensen los te laten komen en om écht contact te leggen. Dus, ja, ook ik ben in Azië geweest. En ja, dat is relevant.

Mensen zijn allemaal uniek, maar toch hebben ze een hele hoop overeenkomsten. Dat vind ik persoonlijk het leuke aan begrip opbrengen voor de situatie van een ander: vaak zijn heel veel situaties herkenbaar. We zijn immers allemaal mensen. Zelf vind ik een goede balans tussen mijn werk- en privéleven heel belangrijk. Mijn werk goed doen, maar daarna ook mijn vrije tijd ‘goed doen’. Ik merk dat dit ook voor veel professionals geldt. Hen helpen om een goede balans te vinden tussen werk en privé: dat lijkt mij persoonlijk geweldig. En stiekem voelt het ook iedere keer een beetje als ‘mezelf helpen’, juist omdat ik de situatie van anderen vaak zo herkenbaar vind.

Medewerker Werkgeluk: als muziek in mijn oren

Wat mij betreft is het een prachtige functietitel: Medewerker Werkgeluk. Lekker Nederlands. Gewoon duidelijk. Het klinkt als muziek in mijn oren. En ik ben persoonlijk dol op muziek. Geen heel subtiel bruggetje, toegegeven. Maar toen ik te horen kreeg dat ik zelf een keer een blog mocht schrijven, met een persoonlijke tintje, dacht ik meteen: daar moet iets over muziek in! Iedereen werkt thuis. Dus mogelijk kan ik je nu alvast wat werkgeluk bezorgen met behulp van deze Spotify playlist.

De Rens Werkt Gelukkig Playlist