Wat doet een Servicemedewerker Hypotheken?

Wat doet een ...? – 22 Sep 2020 door Fons Vaneker

De Servicemedewerker Hypotheken beantwoordt vragen van klanten over hypotheken. Het verschilt per functie en per bank via welke kanalen dit gebeurt. Over het algemeen via telefoon, mail en chat. In deze blog gaan we verder in op de werkzaamheden van een Servicemedewerker Hypotheken.

Wat doet een Servicemedewerker Hypotheken?

Een huis kopen doe je niet vaak. Het merendeel van de huizenkopers heeft dus een hoop vragen. En die beantwoordt de Servicemedewerker Hypotheken (een functie die overigens bij iedere bank een andere titel draagt). Maar het is meer dan dat. De Servicemedewerker denkt bij ieder contactmoment ook proactief mee met de klant. Waar moet hij of zij nog meer aan denken? De service-ervaring die hieruit voort komt overtreft verwachtingen en levert een tevreden klant op.

De Servicemedewerker beantwoordt ook vragen over lopende hypotheken. Bijvoorbeeld over extra aflossingen en het aanpassen van de rente. De administratieve taken die hieruit voortkomen handel je vaak zelf af.

Wat maakt Servicemedewerker Hypotheken een leuke functie?

Klantenservicewerk heeft soms wat te leiden onder negatieve vooroordelen. Simpel werk. Veel herhaling. Vaak zeurende klanten. Voor de Servicemedewerker Hypotheken kloppen veel van deze vooroordelen niet. Het werk heeft voldoende niveau om je uit te dagen wanneer je een MBO4/HBO diploma hebt. Inhoudelijk gezien krijg je inderdaad veel met herhaling te maken, maar omdat je zelf ook veel mag afhandelen kun je processen aardig van A tot Z begeleiden. En: wie droomt er nu niet van een huis? Het kopen van een huis is een positieve gebeurtenis en daarom zijn veel gesprekken prettig. Bij vragen over lopende hypotheken is dit minder het geval. Maar ook in dat geval help je mensen van vlees en bloed aan een financieel gezonde levenssituatie: en dat is een eerste levensbehoefte. Je doet dus nuttig werk en dit voelt goed.

Voor je verdere carrière is het heel goed om een tijd lang direct in contact te hebben gestaan met je klant. Professionals die Servicemedewerker zijn geweest weten heel goed voor wie ze het doen en kunnen dat gevoel ook later in hun loopbaan – als ze verder van hun klant vandaan komen te staan – oproepen.

Wat heeft een Servicemedewerker Hypotheken op zijn CV staan?

Naast WFT-basis is Hypothecair Krediet standaard nodig om Servicemedewerker Hypotheken te worden. Soms kun je Hypothecair Krediet behalen als je in functie bent. Bijvoorbeeld bij een traineeship of startersfunctie. Het CV van ervaren Servicemedewerkers bevat over het algemeen veel Personal Banking rollen die al dan niet te maken hebben met hypotheken. Denk aan Adviseur Dagelijkse Bankzaken of Financieel Adviseur.