Wat doe jij met Hemelvaart?

23 May 2017 door Erwin ter Horst - Marketing

Donderdag 25 mei is het Hemelvaartsdag en dit is in Nederland een officiële feestdag! Wat ga jij doen met Hemelvaartsdag? Sta jij stil bij de betekenis van deze dag of niet?

Lees de betekenis van Hemelvaartsdag in het kort!

HEMELVAART VALT ALTIJD OP DONDERDAG
Veertig dagen na het paasfeest is het Hemelvaartsdag. Pasen begint altijd op een zondag en omdat de periode tussen Pasen en Hemelvaart altijd precies veertig dagen is, valt Hemelvaartsdag altijd op een donderdag. Wel kan de datum steeds weer anders zijn, de datum van Pasen is namelijk ook steeds anders. Dit heeft te maken met het “kerkelijk jaar” (ook wel liturgisch jaar genoemd) wat niet helemaal gelijk loopt met het zogenaamde kalenderjaar. De indeling van het kerkelijk jaar heeft te maken met bepaalde kringen rond de grotere feestdagen, denk ook Kerstmis bijvoorbeeld.

VEERTIG DAGEN
In de veertig dagen tussen Pasen en Hemelvaart heeft Jezus Christus zich regelmatig aan het volk en aan zijn leerlingen laten zien. Op de veertigste dag na Pasen is hij definitief naar de hemel gegaan, wat we dus Hemelvaart noemen. In de periode dat Jezus Christus regelmatig is verschenen, heeft hij regelmatig gesproken over het “koninkrijk van God”.

DE HEILIGE GEEST
Op het moment dat Jezus Christus naar de hemel is gegaan, waren zijn volgelingen daarbij aanwezig. Jezus Christus heeft zijn volgelingen beloofd dat de Heilige Geest hen op korte termijn zou komen helpen. Na zijn belofte werd hij door een wolk opgenomen en meegevoerd en was niet langer zichtbaar voor zijn volgelingen. Terwijl de volgelingen van Jezus Christus toekeken en naar de hemel staarden, verschenen ineens twee mannen in witte gewaden. Ze riepen letterlijk: “Galliërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.”

PINKSTEREN
Tien dagen na Hemelvaart wordt “Pinksteren” gevierd. Pinksteren valt op de 50ste dag van Pasen (eigenlijk dus 49 dagen na het Paasfeest. Met Pinksteren herdenken we dat de Heilige Geest werd uitgestort.

WAT DOE JIJ MET HEMELVAARTSDAG?
Hemelvaartsdag is een officiële vrije dag! Wat ga jij doen? Yess, lekker in de tuin zitten met een goed boek?
Misschien gebruik jij deze dag wel om te solliciteren? Bekijk dan snel onze vacatures https://www.carrierecafe.nl/vacatures/
En als je nu toch zo lekker bezig bent, bekijk dan gelijk onze artikels! Blijf up-to-date van alle sollicitatie, cv & motivatietips, social media en nog veel meer! 

Wij wensen iedereen een fijne Hemelvaartsdag! Team Carrierecafe