Waarom Carrierecafe meedoet aan Alpe d'HuZes...

03 Jun 2018 door Team Carrierecafe - Marketing

Wat doet een Nederlandse detacheerder op een Franse berg? Het is in ieder geval duidelijk dat hij niet in zijn eentje is. Overal zijn mensen die fietsend, wandelend of zelfs hardlopend de befaamde berg beklimmen. Als je niet beter zou weten, dan zou je zeggen dat het een uit de hand gelopen vorm van massatoerisme is. Maar op het moment dat de klimmers boven zijn, gaan ze minstens net zo hard weer naar beneden. En nog vreemder, daarna beginnen ze gewoon weer opnieuw aan een volgende klauterpartij naar de top. Of deze mensen zijn niet goed snik, of er is iets bijzonders aan de hand. Gelukkig is het laatste het geval. Dit is geen dagtoerisme, dit is Alpe d’HuZes!

Carrierecafe en Alpe d’HuZes
Dit jaar doet Carrierecafe voor het eerst mee met Alpe d’HuZes. Drie mannen, Erwin, Jeroen en Roy, zullen de berg zes keer proberen te beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen. De opbrengst wordt door KWF kankerbestrijding gebruikt voor onderzoek om deze dodelijke ziekte de wereld uit te helpen. Zoals haast iedereen kennen ook zij mensen die aan kanker zijn overleden.

De juiste instelling
Bij Erwin gaat het om zijn vader die in 2011 overleed aan de ziekte. Inmiddels is hij druk aan het trainen en dat is maar goed ook. Hij heeft namelijk vrijwel geen wielrenconditie. ‘Ik ben overigens wel een echte sporter,’ vertelt Erwin. ‘Ik doe onder meer aan squashen en small group fitness. Ik heb ooit een keer onvoorbereid meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse. Het belangrijkste is dat je mentaal goed bent ingesteld. Ik heb in mijn hoofd dat ik die berg zes keer op en af ga. Minder wil ik niet accepteren, want dan weet je van tevoren al dat het niet gaat lukken.’

Maatschappelijk betrokken
Het lijkt misschien gek. Een detacheerder binnen de financiële dienstverlening die meedoet aan een dergelijke liefdadigheidsactie, maar volgens Erwin is het dat niet. 'Als Carrierecafe willen we graag ons steentje bijdragen. We zijn begonnen met het faciliteren van dergelijke acties aan onze medewerkers en inmiddels is het echt deel geworden van het dna van ons bedrijf. Ieder jaar doen we mee aan twee verschillende acties. Dit jaar voor het eerst aan Alpe d’HuZes.’

Het doel is om 7500 euro bij elkaar te sponsoren, 2500 euro per persoon. Naast de persoonlijke sponsoring doen wij zakelijk ook mee. Ook jij bent uiteraard van harte welkom om deze actie te ondersteunen!