Vooruitkijken tijdens het Corona tijdperk: het is mogelijk!

Thuis op je Werk – 2 april 2020 door Fons Vaneker

Hoe ga je op een positieve manier om met de gevolgen van de Corona Crisis? Hoe gebruik je de huidige tijd om je werkgeluk te verhogen op de lange termijn? Het antwoord van onze recruiters: gebruik deze tijd om te zaaien. Want zodra deze crisis voorbij is kun je oogsten!

Denk na over de kwaliteit van je werkleven

Heb je al een baan en werk je momenteel thuis? Dan valt er een hoop reistijd weg. Gebruik die tijd om na te denken over de kwaliteit van je werkleven. Wat kan er beter, wat kan er anders? Hoe word je nog gelukkiger tussen 9:00 en 17:00uur? Overweeg je om in te stromen in het bankwezen? Gebruik de tijd die je bespaart nuttig. Door je WFT-Basis certificaat te behalen bijvoorbeeld. Werk je al bij een bank en zoek je een nieuwe uitdaging? Breid dan je voorraad WFT-certificaten uit zodat je meer te kiezen hebt. Onze recruiters staan voor je klaar als je hierbij hulp nodig hebt.

Een tijd om je te oriënteren dus. Op 1 juni ontploft werkend Nederland – of mogelijk al eerder - en dat is het moment waar kansen zich voordoen. De vraag naar medewerkers Bijzonder Beheer bijvoorbeeld – die neemt naar verwachting toe. Dus wees daar klaar voor. Persoonlijke groei staat nooit stil. Dus bedenk wat je nodig hebt om een bepaalde functie te kunnen uitvoeren en ga ermee aan de slag. Goed weten wat je wilt en kunt is de eerste stap naar werkgeluk.

Sollicitatieprocedures bij banken gaan door

Heb je op dit moment geen baan en ben je druk op zoek? Dan heb je geen boodschap aan oriëntatietips. Je vraagt je dan af: staan alle sollicitatieprocedures stil? Nee, helemaal niet. Het digitale tijdperk heeft de klap van de Corona Crisis verzacht. Onze recruiters voeren regelmatig videogesprekken met kandidaten. Kandidaten die netjes gekleed voor de webcam zitten en het solliciteren net zo serieus nemen als in een ‘normale situatie’. Af en toe loopt er een kind op de achtergrond door het beeld of is er een partner te horen. Typische thuiswerktaferelen dus. Maar over het algemeen gesproken is er minder veranderd dan je zou verwachten in deze extreme situatie.

Het werven van medewerkers voor zakelijke dienstverleners gaat dus gewoon door. Het merendeel van de bedrijven kiest ervoor om videogesprekken te voeren. Onze recruiters geven iedere kandidaat nog net zo veel persoonlijke aandacht als voor de Corona Crisis. Uitgenodigd op gesprek? Dan bereiden we je goed voor. Weliswaar niet op kantoor, maar wel net zo uitgebreid als voor de crisis.

Samen komen we er wel uit

Er zijn ook opdrachtgevers die ervoor kiezen om kandidaten ook nu nog op kantoor uit te nodigen. Uiteraard met de nodige aanpassingen. Dichter dan twee meter bij je gesprekspartner kom je hoe dan ook niet. Bijzondere taferelen levert dat op: enorme open kantoorruimten worden gebruikt voor een gesprek waarbij in totaal drie of vier mensen aanwezig zijn. En als je zelf aangeeft dat je liever een videogesprek wil dan wordt dat altijd gerespecteerd. Het onderlinge begrip ten tijde van deze crisis is groot.

Eigenlijk is er dus minder veranderd dan je zou denken. Investeren in jezelf op de korte termijn heeft altijd positieve gevolgen op de lange termijn. Dus gebruik je tijd nuttig en groei! En neem contact met ons op als je hierbij hulp nodig hebt!

Carrierecafe neemt de Corona dreiging serieus en gaat er verantwoordelijk mee om. Bovenstaande blog is geen poging om de huidige situatie te bagatelliseren.