Sporten is goed voor je carrière!

Werkgeluk – 01 Jul 2020 door Fons Vaneker

Dinsdag 30 juni 2020, 13:00 uur. Team Carrierecafe zit te lunchen. Broodje kaas. Broodje worst. Niets bijzonders. Of toch wel? Jazeker wel! Alle aanwezigen zijn het erover eens: woensdag 1 juli wordt een heugelijke dag. De sportscholen gaan weer open! Het onderwerp wordt uitvoerig besproken. Sport is goed voor je concentratievermogen, je weerstand, je wordt er scherper en productiever van. Redenen genoeg om een toost te doen op dinsdagmiddag. Met halfvolle glazen water uiteraard. Halfleeg doen we niet aan.

Team Carrierecafe: het is net een sportclub

Er werken een hoop sportieve medewerkers bij Carrierecafe. We hebben krachtsporters zoals Bodine (kickboksen), Erwin (crossfit) en Stef (fitness) en duursporters zoals Debby (hardlopen) en Fons (wielrennen). En dan hebben we nog de multisporters die aan één vorm van beweging niet genoeg hebben zoals Dorien (fitness en suppen) en Femke (bootcamp, hardlopen, skeeleren en skiën). En Corne die een voorkeur heeft voor teamsport en een aardig balletje kan trappen.

De quotes van de dag

Bovengetekende heeft een aantal uitspraken tijdens de lunch van dinsdag opgeschreven voor het nageslacht:

Femke: “Ik vind het heerlijk om buiten actief bezig te zijn. Als persoon ben ik fanatiek ingesteld, opgeven is geen optie! Uiteraard sport ik ook omdat het lichamelijk goed is. Zodat ik weer heerlijk een kaasplankje kan eten met een glas wijn.”

Stef: “De boog hoeft niet altijd gespannen te zijn. Als ik sport, denk ik even nergens meer aan. En ik zit lekkerder in mijn vel als ik veel sport.”

Corne: “Het geeft voldoening. Omdat ik sport voel ik me vitaal en gezond. En ik zit lekkerder in mijn vel. Als ik veel sport voel ik me ’s avonds na het werk ook beter!”

Debby: “Even het hoofd leegmaken tijdens een rondje hardlopen. Ik voel me dan zowel thuis als op het werk fitter en gezonder.”

Dorien: “Na een dag focussen is sporten echt een uitlaatklep. Even het hoofd leegmaken geeft me nieuwe energie. En je wordt er ook scherper van op je werk, je kunt beter nadenken.”

Erwin: “Sport is mijn resetknop.”

Namens Team Carrierecafe: veel plezier in de sportschool!