Permanent Actueel bij Carrierecafe!

Contractbespreking – 12 oktober 2017 door Bodine Buijserd

Ben je verplicht om PA (permanent actueel) te volgen? En wanneer ben je PA (permanent actueel vakbekwaam)? Wij nemen een aantal belangrijke PA punten met je door!

Lees snel verder! 

Permanent Actueel
Permanent actueel vakbekwaam (PA) geldt voor alle klantmedewerkers in de financiële dienstverlening. Zowel voor medewerkers die alleen informatieve taken hebben als voor medewerkers die (ook) adviseren. Voor iedereen geldt steeds de eis, je moet actueel vakbekwaam zijn voor alle werkzaamheden die je verricht!
Het hebben van het juiste Wft-diploma is een eis die daar bovenop komt, maar die eis geldt uitsluitend voor adviserende klantmedewerkers. Medewerkers die alleen informatieve taken hebben, mogen natuurlijk ook zo’n diploma halen (en vaak is dat geen slecht idee), maar dat is geen eis die de Wft stelt.

Verschillen tussen PA en Wft-diploma
Waar zitten dan de verschillen tussen PA en een Wft-diploma? PA richt zich op de functie, terwijl een Wft-diploma zich richt op de volledige inhoud van de door de overheid vastgestelde exameneisen. Een medewerker die zich alleen bezighoudt met overlijdensrisicoverzekeringen moet alleen op dát gebied PA zijn. Maar als hij ook in die risicoverzekeringen adviseert, moet hij (vanaf 1 januari 2017) aanvullend het diploma Adviseur Vermogen hebben. Dat diploma vereist ook kennis van alle andere levensverzekeringen (dan overlijdensrisicoverzekeringen) en van beleggen. Maar die kennis (de kennis dus die hij niet voor zijn dagelijks werk nodig heeft) hoeft hij niet actueel te houden. Mag wel, maar het is geen ‘moeten’.

In het huidige Wft Vakbekwaamheidsbouwwerk is naast de introductie van beroepskwalificaties ook de Permanente Educatie (PE) veranderd. Per beroepskwalificatie moeten klantmedewerkers na het behalen van hun nieuwe diploma’s tussen april 2017 en april 2019 een PE-toets doen. Daarnaast moeten alle klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact aantoonbaar op de hoogte zijn van de actualiteiten op hun vakgebied. Dit noemen wij Permanent Actueel zijn.

Carrierecafe & Lindenhaeghe
Wij vinden het belangrijk dat al onze medewerkers permanent actueel zijn én blijven!
En veel van onze opdrachtgevers verlangen tegenwoordig dat mensen PA volgen en bijhouden, daarom hebben wij besloten een samenwerking aan te gaan met opleidingsinstituut Lindenhaeghe! Iedereen bij Carrierecafe ontvangt een persoonlijk Permanent Actueel abonnement! Zo zijn al onze werknemers Permanent Actueel PROOF!


Permanent Actueel hoe werkt het?
Met een PA-abonnement van Lindenhaeghe ben je altijd aantoonbaar permanent actueel! Je ontvangt zes keer per kalenderjaar een kennisupdate met bijhorende kennisquiz.
Afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm heb je toegang tot aanvullende functionaliteiten. Na afronding van de updates ontvang je jaarlijks een Permanent Actueel-Certificaat.
Met de vernieuwde Permanent Actueel-services van Lindenhaeghe, kunnen ze jou nog beter ondersteunen. Op basis van het PA-klantonderzoek en de nieuwste leertechnieken hebben ze PA doorontwikkeld op inhoud, vorm en gebruik. Een PA-abonnement van Lindenhaeghe vormt zo de juiste basis voor de continue, duurzame en complete ontwikkeling van elke financieel professional!

Ben jij nog op zoek naar een leuke baan? En wil jij je PA volgen via Lindenhaeghe?
Neem dan contact met ons op Tel: 030-2926070!