Werkgeluk, hoeveel plezier beleef jij aan jouw werk?

05 Jun 2019 door Erwin ter Horst - Marketing

Werkgeluk: wat is het precies? Betekent het dat jij heel de dag met een stralende glimlach aan het werk moet zijn? Nee, dit is slechts één van de pijlers. Carrierecafe is overtuigd dat personal branding wél een boost geeft aan jouw werkgeluk.

Wanneer een potentieel nieuwe opdrachtgever jou googelt of bekijkt via LinkedIn of Facebook, welk beeld krijgt deze persoon van jou? Een keihard feit: het jezelf verkopen als merk, is in deze tijd een absolute must. Jij laat jouw opdrachtgever en collega’s zien waar jij voor staat. Het gaat verder dan het dragen van een vertrouwde outfit, maar wat jij wilt, is dat andere mensen, jou als dé oplossing voor hun probleem zien. Pak jij het initiatief of ben jij liever one of the guys?

Trend
Je bent bijna genoodzaakt om mee te gaan in de stroom van personal branding. Met personal branding creëer jij jouw eigen markpositie en mogelijkheden. Vroeger was personal branding irrelevant. Jij werkte jouw hele leven voor één baas en promotie was grotendeels gebaseerd op dienstjaren. In de huidige tijd van projectcontracten is de baanzekerheid lager. Jouw toegevoegde waarde moet direct zichtbaar zijn. Dit schept torenhoge verwachtingen.

In de hectiek lopen wij onszelf weleens voorbij. Het is niet niks; omgaan met een diversiteit aan keuzes, hoge verwachtingen en een hoge prestatiedruk. Als professional moet jij een werkomgeving hebben waarin bevlogenheid wordt gewaardeerd. Vraag pro-actief naar feedback, zodat de overlap tussen jouw talent, passie en meerwaarde zichtbaar wordt. Zo creëer jij een ideale plek of rol en benut jij het thuis-op-je-werk concept maximaal!

 

Aan de slag
Veel professionals hebben geen idee waar hun talenten écht liggen, omdat zij een verkeerd ideaalbeeld krijgen voorgeschoteld. Het is belangrijk om er vandaag over na te denken. Stel jezelf de kritische vragen:

● Wat is jouw persoonlijke kracht?
● Wat zijn jouw belangrijkste overtuigingen?
● Ervaar jij werkgeluk in jouw huidige werkomgeving?
● Is social media voor jou: een stoorzender of wondermiddel?

Zet personal branding jou aan het denken of voel jij jezelf ongelukkig in jouw huidige werkomgeving? Kom in contact met Carrierecafe! Bel direct naar 030-2926070! Kies vóór transparantie, kies vóór Carrierecafe!