Hoe zet je de eerste stap in je carrière?

25 Apr 2017 door Bodine Buijserd - Marketing

Ben jij een jonge, hoogopgeleide starter op de financiële arbeidsmarkt?
Dan kom je er al snel achter dat je met weinig werkervaring lastig aan een passende baan komt. Maar ben je ambitieus en gemotiveerd? Dan kun je het ver schoppen in de bankensector. Je hebt alleen iemand nodig die de deur voor je kan openen.

WIE OPENT DE DEUR VOOR MIJ?
Het antwoord is simpel, je netwerk. Meer dan de helft van werkzoekenden vindt een baan door te netwerken. Tijdens je opleiding ben je, bewust of onbewust, al begonnen met het opbouwen van je netwerk: je medestudenten, docenten, stagebegeleiders, ze maken er allemaal deel van uit. LinkedIn is een uitermate geschikte tool om je netwerk te onderhouden. En daar kunnen potentiële werkgevers je ook vinden.

NETWERK UITBREIDEN
De kans dat je medestudenten aan je eerste baan helpen, is klein. Breid daarom je netwerk actief uit met mensen die deuren voor je kunnen openen. Hoe? De makkelijkste manier is jezelf voorstellen bij goede uitzend- en werving- en selectiebureaus. Zij hebben de juiste contacten en de nodige ervaring en expertise om een goede match tussen kandidaat en bedrijf te maken.

WAT ZIJN MIJN KANSEN ALS STARTER?
Je maakt de meeste kans op een baan in de bankensector als je werkt en denkt op hbo-niveau of hoger en als je ambitieus bent en gemotiveerd om door te groeien. Die ene droombaan bestaat trouwens waarschijnlijk niet. Wees dus realistisch en bedenk dat je jezelf haalbare doelen moet stellen. Startersfuncties waar je aan kunt denken, zijn:

  • Adviseur dagelijkse bankzaken
  • Adviseur hypotheken eerste lijn
  • Financieel medewerker
  • Medewerker financiële klantenservice.

VOLDOEN AAN EISEN VANUIT DE WFT
De Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht dienstverleners en adviseurs in de financiële sector om over voldoende basiskennis te beschikken. Daarvoor moet je een opleiding Wft Basis met succes afronden. Heb jij het Wft Basis nog niet behaald? Geen probleem. Carrierecafe biedt je een trainingstraject aan. Doorloop je dit traject succesvol? Dan kom jij ook in aanmerking voor één van de startersfuncties.

ZET DE EERSTE STAP EN MAIL JE CV!
Wil je dat Carrierecafe de deur naar je eerste baan in de bankensector voor je opent?
Mail dan je motivatie en cv naar onze recruiter Bodine Buijserd bodine@carrierecafe.nl

 

Bekijk onze pagina voor Ambitious Starters! https://www.carrierecafe.nl/ambitious-starters/