Grijp nu je kans op de arbeidsmarkt!

Contractbespreking – 9 januari 2019 door Michael

Een nieuw jaar een nieuwe baan? Dan is dit het moment om actie te ondernemen! Veel beginnen het jaar in dezelfde werkomgeving en laten het solliciteren even links liggen. Maar juist als jij een leuke, uitdagende job als goed voornemen hebt, is dit dé periode om alvast het benodigde voorwerk te doen. Als jij zaait in januari, kun jij een jaar lang oogsten!

Het is nu of nooit. De opdrachtgevers hebben 2018 geëvalueerd en in kaart gebracht waar zij versterking nodig hebben. Gebruik de komende dagen dus goed én bekijk nauwlettend onze vacature-pagina. Als wij het kabinet mogen geloven, staat jou als werkende in 2019, veel goeds te wachten met 10,5 miljoenen banen in Nederland (bron: UWV) en een groeiende vraag in de financiële dienstverlening (bron: UWV).

Aan de slag
Alle reden dus om komende dagen jouw cv te updaten en eens rond te snuffelen op de website van Carrierecafe. Waarschijnlijk ben jij deze periode, met goede voornemens én een overvolle bucketlist toch al actiever op internet voor inspiratie, dus neem direct een kijkje op onze Facebook-pagina en LinkedIn-pagina. Grijp komende tijd aan om met anderen van gedachten te wisselen over de carrièreswitch die jij in gedachten hebt. Uit onderzoek van RecruitNow (2018) blijkt dat mensen een carrièreswitch het liefst bespreken met mensen die dicht bij hen staan: met de partner (58%), familie (39%) en/of vrienden (33%). Ongetwijfeld geldt dat ook voor jou.

Video is de nieuwe trend
Het voordeel van Carrierecafe is dat wij met onze korte lijntjes bij opdrachtgevers altijd dicht op het vuur zitten. De nieuwste sollicitatietrends hebben wij vroeg in kaart. Zoals jij onze hightech-vacaturevideo’s steeds vaker ziet verschijnen, zet deze trend zich voort bij onze opdrachtgevers. Wij bieden onze professionals de gelegenheid, om de sollicitatie kracht bij te zetten met een persoonlijke videoboodschap. Deze kan op ons kantoor in Nieuwegein worden opgenomen in de speciaal ingerichte filmkamer. In deze video kan de opdrachtgever direct een goede indruk krijgen. Het levert een goed beeld op van jouw persoonlijke skills en sociale vaardigheden. De eerste keer zal het een beetje gek zijn, maar onze marketingmedewerker Michael Vermeule ondersteunt je in dit proces. Jij kunt jouwscript tot in de puntjes voorbereiden en in de autocue zetten óf excelleren door op spontane wijze jouw boodschap over te brengen.

Ben jij geïnspireerd? Mooi. Dan nodigen wij jou uit om direct de vacaturepagina te bekijken. Als jij een leuke uitdaging hebt gevonden, kun jij ons telefonisch bereiken op: 030-2926070. Dan bespreken wij direct de mogelijkheden voor het opnemen van de persoonlijke video!