Geen woorden maar hard werken

Werkgeluk – 26 Nov 2020 door Corné Bouwman

Hard werken is mij met de paplepel ingegoten. Je opvoeding bepaalt mede hoe je tegen je werkende leven aankijkt. Op 19-jarige leeftijd werkte ik al als teamleider bij een grote supermarkt. Regelmatig zelfs zonder manager, en dus als eindverantwoordelijke. Hard werken doe ik nog steeds. Maar ‘hard ontspannen’ is daarom ook nodig. Mijn naam is Corné Bouwman, recruiter bij Carrierecafe. In deze blog vertel ik je over mijn uitlaatklep.

Ik ben een energiek persoon. Maar een uitlaatklep is voor mij essentieel om die energie te behouden op de werkvloer. Begrijp me niet verkeerd: ik vind mijn werk enorm leuk. Iedere werkdag is anders. Ik heb een breed takenpakket en spreek elke dag heel veel professionals. Stuk voor stuk unieke personen. Ik geniet daarnaast ook van het meezingen van reclamejingles en het contact met mijn directe collega’s. Carrierecafe bestaat uit een leuke club mensen. Maar zoals bij iedere baan het geval is loop ik ook wel eens tegen teleurstellingen aan en er zijn er ook taken die ik minder leuk vind. Thuis opladen is daarom heel belangrijk. Zodat ik de volgende dag weer met nieuwe energie aan het werk kan gaan.

Creatieve Corné is aan de bal

Voetbal is voor mij een grote uitlaatklep. Helaas is clubsport in coronajaar 2020 lastig. En soms heb ik na een drukke dag geen zin in fysieke beweging. Voetbal kijken levert mij soms net zoveel ontspanning op. Ik heb een grote liefde voor Feyenoord, de club van de werkethiek. Harde werkers zijn het altijd al geweest en dat is anno 2020 nog steeds zo.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik journalistiek erg interessant vind. Niet genoeg om er mijn beroep van te maken – ik vind recruiten leuker – maar wel genoeg om er als hobby wat mee te doen. En dan het liefst in combinatie met mijn liefde voor Feyenoord. Sinds 2018 ben ik daarom actief bezig voor FR 12, het grootste supportskanaal van deze Rotterdamse club. Ik beheer de Social Media kanalen. Dagelijks post ik nieuwtjes, met name rondom wedstrijddagen, en bedenk ik creatieve bijdragen. We hebben inmiddels 90.000 volgers, waaronder een groot gedeelte van de huidige Feyenoord-selectie.

Dankzij mijn creatieve uitlaatklep laad ik snel weer op. Elke werkdag kan ik daarom met dezelfde energie aan de slag. Werken met maximale energie, daarvan word ik werkgelukkig!