Vier redenen voor een @Home Clean Desk Policy

25 februari 2021

Het merendeel van werkend Nederland zit inmiddels al bijna een jaar thuis. De verleiding om de joggingbroek de hele dag aan te houden is groot. Die zie je toch niet onder je nette jasje. Hetzelfde principe geldt voor je bureau: ongetwijfeld heb jij op je werk wel eens de opmerking “hey, wij hebben hier een Clean Desk Policy” naar je hoofd geslingerd gekregen. Thuis overkomt je dat niet. Toch doe je er goed aan om iedere dag je bureau op te ruimen. Carrierecafe Detachering geeft je in deze blog vier redenen ook thuis een strenge Clean Desk Policy te hanteren.

Eén: je bent minder snel afgeleid

Veel prikkels betekent veel afleiding. Laat geen zaken slingeren op je bureau die je niet nodig hebt. Een oude PostIT met een actie erop kan je al uit je concentratie halen. Want je begint toch even te twijfelen: deze actie is toch al afgerond? Of moest dat nog gebeuren? Je persoonlijke efficiëntie is hoger wanneer jij je op je huidige taak concentreert en dus niet wordt afgeleid.

Twee: beeldbellers zien meer dan je denkt

Beeldbellen is geen nieuw fenomeen. Maar voor de Corona tijd werd het door het merendeel van werkend Nederland weinig gebruikt. We moeten er nog steeds een beetje aan wennen. De regels van een beeldbelafspraak wijken weinig af van dat van een ‘gewone afspraak’: je zorgt ervoor dat je er zelf netjes uit ziet en je directe omgeving ook.  Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die zich in rommelige omgeving bevinden als minder aangenaam worden ervaren. Je kunt al je rotzooi achter je laptop schuiven voor je een beeldbelmeeting begint, maar het is verstandiger om gewoon geen risico te nemen en je bureau altijd netjes te houden.

Drie: zakelijk bureau is een zakelijk karakter

Je bent creatiever aan een rommelig bureau, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Voor sommige beroepen kan het een voordeel zijn dat je overprikkeld wordt en je daardoor in staat bent om net even anders te denken. De indeling van je bureau is een weerspiegeling van jezelf, zo blijkt. Als bankier wil je zakelijk en geordend overkomen én handelen. Daarom heb je baat bij een zakelijk en geordende werkomgeving, ook thuis.

Vier: Henri houdt van nette bureaus

De laatste reden die we je geven is 100% uniek: Henry houdt niet van rommelige bureaus. Dus voorkom dat hij langskomt en ruim alles netjes op. 

Kans maken op een grote Henry stofzuiger ter waarde van 165,-? Geef ons dan een hartje voor deze post op LinkedIN!