Carrierecafe: 19 jaar werkgeluk

10 september 2020

Leticia. Een klein stadje op het drielandenpunt van Colombia, Peru en Brazilië. Een goed startpunt voor het verkennen van de Amazone rivier. Maar ook een goed startpunt voor het bedenken van een nieuw bedrijf, zo ontdekken Dorien (huidig Commercieel Directeur) en Erwin (huidig Algemeen Directeur) ruim negentien jaar geleden. Het aanvankelijke idee: het samenbrengen van vraag en aanbod op gebied van banen. En dat alles in een café. Een Carrierecafe. De rest is geschiedenis.

Bij een pizzeria in Leticia zitten Dorien en Erwin die hele avond te bomen over dit idee. Eigenlijk begint het als een grapje. Erwin moet heel hard lachen om de naam Carrierecafe. Dorien vertelt dat het idee eigenlijk al langer bestaat. “Maar waarom heb je het dan nooit gedaan?” vraagt Erwin. “Nooit de juiste partner gevonden”, aldus Dorien. “Ik wilde het niet alleen doen.” Op dat moment heeft ze een goede baan, een auto. Een gouden kooi, eigenlijk. Erwin daagt haar uit om niet langer te blijven dromen, maar te handelen.

Carrierecafe is niet langer een droom

Direct na terugkomst uit Zuid-Amerika gaan ze aan de slag. Een Business Plan schrijven. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Een geschikt pand vinden met een horecavergunning. Alle handelingen die nodig zijn van Carrierecafe een realiteit te maken in plaats van een droom. Ze vinden een pand op de Fruitstraat, zeer dicht bij het alom bekende hoofdkantoor van Rabobank op de Croeselaan.

Bekijk onderstaande video voor de gehele geschiedenis van Carrierecafe. In de woorden van Erwin en Dorien.