Wat is detachering?

13 april 2017 door Bodine Buijserd

Je hebt het vast weleens gehoord ‘ik word gedetacheerd’. Voor ons volstrekt normaal, maar wat betekent het eigenlijk, detacheren?

DETACHEREN
Als je gedetacheerd wordt dan ben je als het ware in dienst bij een detacheringsbureau (Je staat er onder contract) en dan wordt je uitgeleend aan een werkgever.
Dit kan gebeuren doordat de werkgever aan het detacheringsbureau vraagt of zij jou in dienst willen nemen en dat je vervolgens werk gaat uitvoeren bij de werkgever, je kan hier zelf gesolliciteerd hebben of het detacheringsbureau kan jou voor de baan geworven hebben. Het detacheringsbureau is in dit geval verantwoordelijk voor alles op het gebied van jouw werkzaken. Zij stellen de arbeidsvoorwaarden in je contract op, ze betalen jouw salaris uit en houden je urenadministratie bij. In principe biedt dit voor organisatie waar je aan het werk gaat een aantal voordelen, ze hebben bijvoorbeeld geen last van de administratieve rompslomp die erbij komt kijken.

DE VERSCHILLEN MET EEN NORMALE ARBEIDSOVEREENKOMST
Bij een normale arbeidsovereenkomst is er sprake van een overeenkomst tussen twee partijen, de werkgever en de werknemer. Bij een detacheringsovereenkomst komt er een derde partij bij, de detacheerder. Bij een detacheringsovereenkomst is het belangrijk dat er duidelijke afspraken op papier komen te staan omdat er met 3 partijen gewerkt wordt. De belangrijkste zaken die in een detacheringsovereenkomst komen te staan zijn de duur van de opdracht, de plaats waar de werknemer zijn taken gaat uitvoeren, het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Detachering hoeft niet alleen plaats te vinden met inmenging van een detacheringsbureau, het wil ook wel voorkomen dat bedrijven onderling medewerkers aan elkaar ‘verhuren’ voor een bepaalde opdracht of project.

WAT DOEN WIJ?
Wij zijn een Werving & Selectie en Detacheringsbureau en wij zijn continue op zoek naar talenten in opdracht van onze klanten!
Als intermediair leggen wij de brug van deze talenten naar een nieuwe baan of opdracht, waarbij onze doelgroep op MBO/HBO en WO-niveau opgeleid is.

Wij bemiddelen branchebreed, echter, onze expertise ligt in de branches:
•Personal Banking
•Business Banking
•Finance & Support

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Stuur dan je CV en motivatie naar info@carrierecafe.nl.

Deel