5 tips om jezelf als werkzoekende fit te houden

26 Apr 2017 door Bodine Buijserd - Marketing

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan kost dit veel tijd en energie!
Soms helpt het je als je er af en toe op uit trekt. Weg van je laptop, vacatures en lopende sollicitaties. Even je hoofd helemaal leeg maken! Vitaliteit is een belangrijk onderdeel in je dagelijks leven om fit te blijven.

Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet om jou als werkzoekende fit en vitaal te houden bij het solliciteren en jou dichterbij een baan te helpen.

1  DOE MINDER, BEREIK MEER
De hele dag solliciteren heeft geen zin. Maak een weekplanning wanneer je vacatures gaat zoeken, wanneer je op pad gaat om te netwerken of wanneer je een workshop gaat volgen.
Zet in je weekplanning! Carrierecafe heeft elke dag nieuwe vacatures online staan!

2  BLIJF ACTIEF
Kom in beweging, dat sporten gezond is weten we wel. Heb je er toch geen zin in? Ga in ieder geval een blokje om. Zo haal je een frisse neus en heb je weer nieuwe energie.

3  ZET JE WEKKER
Zorg voor regelmaat. Als je niet op je werk hoeft te verschijnen om half 9, is het oh zo verleidelijk om je nog een keer om te draaien, regelmaat zorgt echter voor structuur in jouw sollicitatieweek.

4  LET OP JE EETPATROON
Eten is gezond! Gezond eten geeft je energie. Nu je wat meer tijd in een dag te besteden hebt, is koken best een leuke bezigheid, toch?!

5  DENK POSITIEF
Zorg dat je positief blijft in de periode dat jij een nieuwe baan zoekt. Ga met mensen sparren die jou energie geven of met mensen die een baan hebben die jij ambieert!
Hierdoor blijf jij actief!