De Payroll-constructie voor zzp-ers zorgt voor optimale flexibiliteit!

13 september 2018 door Michael

Het aantal zelfstandigen is de afgelopen jaren flink toegenomen in Nederland. De belangrijkste drijfveren om als zzp-er aan de slag te gaan bij een detacheerder zijn vrijheid en ontzorging. De Payroll-constructie is een uitkomst als jij jouw autonomie wilt behouden en tegelijkertijd wilt profiteren van voordelen op het gebied van sociale zekerheid die medewerkers in loondienst ook hebben. In het bank- en verzekeringswezen is het aantal zelfstandigen met eigen opdracht nog altijd beperkt, maar Carrierecafe biedt een oplossing!

Wet DBA
De groei in het aantal zelfstandigen sluit naadloos aan bij ontwikkelingen in het bedrijfsleven, waar men steeds vaker met flexwerkers werkt. Om zelfstandigen aan te moedigen in het bank- en verzekeringswezen te stappen en om de personele rompslomp te minimaliseren, haakte Carrierecafe in op de nieuwe Wet DBA. Veel werkgevers en zzp-ers weten niet precies wat de Wet DBA inhoudt. Werkgevers willen geen risico lopen op een naheffing van de Belastingdienst en kiezen daardoor minder snel voor het inhuren van zzp-ers, terwijl een zzp-er worstelt met het nieuwe systeem. Dit nieuwe systeem moet vooraf zekerheid geven over de gevolgen voor de loonheffing en kunnen ter beoordeling worden voorgelegd aan de Belastingdienst. Werkgevers en zzp-ers hebben daarmee beiden de verantwoordelijkheid om het goed te regelen. Om duidelijkheid te scheppen, heeft Carrierecafe een Payroll-constructie in het leven geroepen.

Payroll bij Carrierecafe
Wat houdt een Payroll-constructie, specifiek bij Carrierecafe, precies in voor jou als zzp-er? Personal payroll is feitelijk een persoonlijke verloning. Jij blijft gewoon volledig zelfstandig medewerker, maar werkt wel in loondienst. Doordat wij de facturatie ontzorgen, minimaliseren wij jouw administratieve rompslomp. In de meeste gevallen betaalt Carrierecafe binnen 24 uur. Voor de uren die jij gewerkt hebt, ben jij verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid en ziekte. Vanuit onze kennis en ervaring plaatsen wij jou, in overleg, weer bij een nieuwe opdracht. Tevens bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten verder te ontwikkelen, middels pe-opleidingen en inspirerende workshops. Uiteraard alles in een ongedwongen, informele sfeer.

Een kandidaat aan het woord
Voor Jeroen den Engelsman bood de Payroll-constructie via Carrierecafe uitkomst. Hij werkt inmiddels bij Florius op de afdeling Service & Advies. Jeroen werkt hier als projectmedewerker voor de benadering van klanten met een hypotheek die een onzekere aflossing kent. “De opdracht was er eerst, de constructie was in een handomdraai geregeld via Carrierecafe. Een grote kracht van Carrierecafe is hun persoonlijke benadering. Bij vragen reageren zij razendsnel, volledig én bovenal eerlijk. Ik vind het mooi dat zij workshops aanbieden, afgestemd op de laatste trends in het bank- en verzekeringswezen. Ik overweeg zelf om een workshop 'Lean en Agile werken' te volgen. Wat mij betreft verloopt de samenwerking uitstekend, ik kan een Payroll-constructie via Carrierecafe dan ook zeker aanraden!”

Mag jij niet meer als zzp-er werkzaam zijn bij jouw opdracht? Dan biedt Carrierecafe jou een uitkomst! Ontdek hier onze mogelijkheden. Kies voor jezelf, kies voor het Carrierecafe-DNA!

Deel