Detachering minderwaardig? Wij weten wel beter!

5 februari 2018 door Erwin ter Horst

Gedetacheerd zijn. Het klinkt soms een beetje als een vies woord. In onze huidige maatschappij is er een duidelijke rangorde. Onderaan staan de mensen met een nul urencontract, werk je via een uitzendconstructie, dan sta je daar net boven. Daarna komt het tijdelijke contract en heel ver daarboven torent het vaste contract boven alles uit. Waarschijnlijk ken je deze verhouding wel, of misschien geloof je er zelf ook in. De werkelijkheid is net wat anders. Gedetacheerd zijn, zeker binnen de financiële sector, is namelijk minimaal gelijkwaardig aan het hebben van een vast contract. En op de lange termijn is het zelfs beter om gedetacheerd te zijn. Hieronder lees je drie redenen waarom dit zo is.

1. Meer diversiteit in je werk

Natuurlijk, een vast contract is leuk en biedt zekerheid. Maar werken via detachering is op de lange termijn veel beter voor je carrière. Zeker als je nog niet zo lang rondloopt. Het nadeel van een vast contract is namelijk dat je een vaste taakomschrijving hebt. Je leert vervolgens heel goed een beperkt aantal taken uit te voeren. Binnen detachering ga je van opdracht naar opdracht en is je werk veel gevarieerder. Bovendien werk je binnen verschillende banken of financiële instellingen. Je krijgt daardoor een uniek kijkje in verschillende keukens. Diversiteit in je werk zorgt voor meer ervaring en een meer flexibele werkhouding. Twee dingen die tegenwoordig erg belangrijk zijn. Op de lange termijn leidt dit tot een snellere doorgroei en een hoger salaris.

2. Sneller groeien

Alsof dat nog niet genoeg is, kan detachering je ook helpen om op de korte termijn sneller te groeien in je functie. Binnen de financiële instellingen bestaat vaak een vastomlijnd systeem voor promotie. Je moet zoveel jaar binnen je functie hebben gewerkt, voordat je in aanmerking komt voor een hogere functie. Binnen detachering liggen deze regels niet zo vast. Een bank is op zoek naar mensen die een bepaalde taak binnen een project kunnen uitvoeren. Ze vertrouwen voor een groot deel op het detacheringsbureau om hen van de juiste mensen te voorzien. Zien zij het zitten in jou, dan helpt de detacheerder jou om werk te doen waar je binnen het normale systeem nog niet voor in aanmerking komt. En ben je eenmaal binnen en doe je het werk naar behoren, dan blijf je daar ook.

3. Betere beloning

Voor veel mensen is veiligheid in hun inkomen alles. En dat is ook begrijpelijk. Helemaal als je een flinke hypotheek hebt en een gezin met kinderen die van jouw inkomen afhankelijk zijn. Je moet dan op zijn minst wel wat avontuurlijk zijn aangelegd om een detacheringavontuur aan te gaan, toch? In werkelijk is detachering de toekomst binnen de financiële instellingen en kun je eigenlijk continue aan het werk blijven. En je wordt nog voor je flexibiliteit beloond ook. Waar mensen met een vast contract 4500 euro bruto krijgen, ontvang je via detachering 4000 euro. Maar dan wel netto. Zit je binnenkort weer eens op een feestje en trekken mensen hun wenkbrauwen op als je zegt dat je gedetacheerd bent? Lach dan maar vriendelijk terug. Jij weet wel beter!

Deel